Ontstaan

Het waren de vrouwen van de Achterban van het Straatconsulaat die het initiatief namen om een verwendag te organiseren speciaal voor vrouwen in de maatschappelijke opvang. De Haagse VrouwenVerwendag werd tien jaar lang op de Internationale Vrouwendag georganiseerd door de Achterban van het Straatconsulaat.  Dit met ondersteuning van het Straatconsulaat en met hulp van tientallen vrijwilligers.  

Kessler Stichting nam het stokje over

Het Straatconsulaat vroeg in 2017 aan de Kessler Stichting de organisatie over te nemen. Pakkie Deftig van de Kessler Stichting) was al sinds de start van de Vrouwen Verwendag betrokken. Dat eerste jaar is de organisatie samen gedaan. Sinds 2019 gaat de dag verder onder de naam De Haagse Vrouwendag.  Er is verder niets veranderd aan de dag. Nog steeds wordt het georganiseerd door enthousiaste vrijwilligers. Gastvrouwen, kapsters, visagistes, reikimasseuses, pedi- en manicures en alle andere vrijwilligers maken de dag tot een succes. 

Voor wie 

Zo’n 15 jaar geleden leefden er ongeveer zeven vrouwen op straat in Den Haag. Nu zijn dat er velen, in alle leeftijdscategorieën. Soms jonge meiden met kleine kinderen. Bij diverse Haagse opvanglocaties vinden vrouwen tijdelijk onderdak. Anderen zwerven van familielid naar familielid, overnachten bij vrienden. Echt op straat slapen er nog weinig. De dag is bedoeld voor alle vrouwen die in één van de Haagse opvang zitten. De vrouwen krijgen persoonlijk een uitnodiging overhandigd.