Ontstaan

Het waren de vrouwen van de Achterban van het Straatconsulaat die het initiatief namen om een verwendag te organiseren speciaal voor vrouwen in de maatschappelijke opvang. De Haagse VrouwenVerwendag werd tien jaar langgeorganiseerd door de Achterban van het Straatconsulaat. Altijd op de Internationale Vrouwendag. Dit met ondersteuning van het Straatconsulaat en met hulp van tientallen vrijwilligers.  

Kessler Stichting nam het stokje over

Het Straatconsulaat vroeg in 2017 aan de Kessler Stichting de organisatie over te nemen. Pakkie Deftig van de Kessler Stichting was al sinds de start van de Vrouwen Verwendag betrokken. Dat eerste jaar is de organisatie samen gedaan. Sinds 2019 gaat de dag verder onder de naam De Haagse Vrouwendag. Nog steeds wordt het georganiseerd dankzij de inzet van enthousiaste vrijwilligers. Gastvrouwen, kapsters, visagistes, reikibehandelaren, pedi- en manicures en alle andere vrijwilligers maken de dag tot een succes. 

Voor wie 

De dag is bedoeld voor vrouwen in Den Haag die dak- of thuisloos zijn of zijn geweest. De vrouwen krijgen persoonlijk een uitnodiging overhandigd.