Geschiedenis

Het waren de vrouwen van de Achterban van het Straatconsulaat die het initiatief namen om een verwendag te organiseren speciaal voor vrouwen in de maatschappelijke opvang. De Haagse Vrouwen Verwendag werd tien jaar lang georganiseerd door de Achterban van het Straatconsulaat. Altijd op 8 maart, Internationale Vrouwendag. Dit met ondersteuning van het Straatconsulaat en met hulp van tientallen vrijwilligers.  

Kessler Stichting 

Het Straatconsulaat vroeg in 2017 aan de Kessler Stichting de organisatie over te nemen. Tweedehands kledingwinkel Pakkie Deftig van de Kessler Stichting is al sinds de start van de Vrouwen Verwendag betrokken. In 2017 is de organisatie nog samen gedaan met de Achterban van het Straatconsulaat en daarna organiseerde de Kessler Stichting deze dag zelfstandig. Sinds 2019 is de naam gewijzigd in: Haagse Vrouwendag. Gastvrouwen, kapsters, visagistes, reikimasseuses, pedicures en manicures en alle andere vrijwilligers maken de dag tot een groot succes. 

Doelgroep

De dag is bedoeld voor vrouwen in Den Haag die dak- of thuisloos zijn of zijn geweest en nu verblijven in de maatschappelijke opvang. De vrouwen krijgen persoonlijk een uitnodiging overhandigd.

 

 DEN HAAG - Kessler Stichting organiseert de Vrouwenverwendag. FOTO EN COPYRIGHT HENRIETTE GUEST