Geschiedenis

De vrouwen van de Achterban van het Straatconsulaat namen jaren geleden het initiatief om een verwendag te organiseren, speciaal voor vrouwen uit de maatschappelijke opvang. De Haagse Vrouwen Verwendag werd in het leven geroepen en is tien jaar lang georganiseerd op 8 maart, op Internationale Vrouwendag. De Achterban deed dit niet alleen met ondersteuning van het Straatconsulaat, maar ook met hulp van tientallen vrijwilligers. 

KesslerPerspektief

Het Straatconsulaat benaderde de Kessler Stichting in 2017 met het verzoek de organisatie over te nemen. Dat jaar werkten de Achterban van het Straatconsulaat en de Kessler Stichting samen, het jaar erna organiseerde de Kessler Stichting het evenement zelfstandig. De tweedehands kledingwinkels Pakkie Deftig van de Kessler Stichting waren overigens al sinds de start van de Vrouwen Verwendag betrokken. Sinds 2019 heet deze dag ''Haagse Vrouwendag''. In 2024 wordt de Haagse Vrouwendag georganiseerd door KesslerPerspektief. Alle gastvrouwen, kapsters, visagistes, pedicures, manicures en vele andere vrijwilligers maken de dag nog steeds tot een groot succes.

Doelgroep

De dag is bedoeld voor vrouwen in Den Haag uit de maatschappelijke en vrouwenopvang. De vrouwen krijgen persoonlijk een uitnodiging overhandigd. 

 

 DEN HAAG - Kessler Stichting organiseert de Vrouwenverwendag. FOTO EN COPYRIGHT HENRIETTE GUEST